Over mij

Mijn naam is Berendsje Westra en ik ben schrijver, schrijfcoach, vertaler en redacteur. Ik woon in Pingjum met mijn gezin en twee honden.
Ik heb een master in Creative Writing van de Manchester Writing School en een master in Writing, Editing & Mediating (Literaire Studies) van de Rijksuniversiteit Groningen. Bij de RUG ben ik afgestudeerd op het werk van de Amerikaanse schrijfster Flannery O’ Connor. (Paper: ‘Flannery O’ Connor’s African-American Characters in Jim Crow America’).
Daarvoor heb ik de opleiding Leraar Engels afgerond aan de NHL te Leeuwarden.
In het verleden heb ik zes jaar in Londen gewoond en gewerkt en ben daarna als stewardess bij de KLM een aantal jaren de wereld rondgevlogen.
Ook heb als docent Engels in het onderwijs gewerkt.

Maar de laatste jaren richt ik me vooral op schrijven, lezen en het coachen van andere schrijvers. Als schrijven je ding is, dan is het van belang deze bezigheid een vaste plek te geven in je leven, zodat je kunt groeien als schrijver en het met plezier zult blijven doen. We hoeven natuurlijk niet allemaal de volgende Anton Tsjechov of Toni Morrison te worden, of een boek te schrijven dat het literaire landschap voor eeuwig zal veranderen, maar het is een mooi streven om gewoon de beste schrijver te worden die je kunt zijn.
Ik hoop dat mijn schrijftips en feedback je hierbij zullen helpen.

Ik maak deel uit van een Britse, online schrijfgroep waarmee ik maandelijks werk en feedback uitwisssel, en ik heb ook door mijn studies en werk veel ervaring opgedaan met het geven van feedback op creatieve, academische en zakelijke teksten.
Mijn psychologische women’s fiction roman Coffee Spills & Songs is o.a. te koop op alle Amazon sites (voorlopig alleen in het Engels) en op bol.com en er staan een aantal recenties over mijn boek op Goodreads.
Ik ben lid van de Society of Authors en dit is mijn Engels-talige blog.


Mijn roman is o.a. hier en hier verkrijgbaar.